Általános garanciális feltételek

N yílászáróinkra beépítéstől számított 1 év jótállást, a szerkezeti elemekre 3 év szavatosságot vállalunk. Garanciát csak cégünk által beépített nyílászárókra tudunk vállalni! Tehát, ha nem szakembereinkkel végezteti a beszerelést a beépítésből eredő károkért felelősséget nem vállalunk. A beszerelés nem tartalmazza a helyszíni javító jellegű kőműves és egyéb szakipari munkákat. Szakszerűtlen beépítés, karbantartás, extrém használat, mechanikai sérülés, valamint idegen eredetű javítás és beavatkozás esetén a garancia megszűnik. Garanciális időszak utáni helyszíni szerviz vagy garancia nélküli vagy garancia vesztett termékek esetén is, a kiszállást és szerviz tevékenységet díj ellenében végezzük.

ALAPSZABÁLY: Ha a szerkezet vagy vasalat szorul, nem szabad a kilincset vagy a szerkezetet erőltetni, mert vasalat vagy egyéb szerkezeti sérülésekhez vezethet. Ilyen hibák esetén garancia és szavatosság nem érvényesíthető!

M inőségi kifogást, minden esetben írásban kell közölni. A garanciális időszakban meghibásodás, ill. egyéb problémák esetén kollégáink, a bejelentést követő 30 munkanapon belül, a helyszínen díjmentesen elvégzik a szükséges javításokat és beszabályozásokat. Jogtalan hibabejelentés esetén a bejelentő köteles a kiszállással, munkavégzéssel kapcsolatos költségeket megtéríteni. A garanciális igény benyújtását csak teljes mértékben kiegyenlített számla esetében áll módunkban elfogadni. Garanciális beállítást csak az általunk beépített nyílászárókra vállalunk, egyéb esetben kiszállási- és munkadíjat számolunk fel. A garancia nem terjed ki az elemi károkra és a harmadik személy által okozott károkra (pl. kőműves, festő, helyreállító munkákból adódó hibák, stb.) A szállítás és a tárolás során a terméket az időjárástól (közvetlen napfény, pára) és a mechanikai sérülésektől óvni kell. A termék fóliába csomagoltan, natúr vagy festett kivitelben kerül forgalomba. Vízmentes helyen tárolandó, kissé megdöntve. Natúr terméknél a felületkezelést - beépítés előtt - minél előbb el kell végezni. A nyílászárók 8-10% nedvességtartalommal rendelkeznek, ezért a vetemedés lehetősége kizárt. A nyílászárók festését csak szakember végezheti! Felületkezelés előtt elengedhetetlen a vasaltok és gumitömítések eltávolítása, hiszen a felületkezelő anyag a szerkezetét károsíthatja. Nem általunk végzett felületkezelés után a vasalatokat szakemberrel újra kell állíttatni. A nyílászárók beépítésekor a belső vakolásnak és a végleges aljzatbetonnak mindenképp készen kell lennie, a vakolatból felszabaduló építési nedvességnek el kell távoznia. Az épület nedvességtartalma max. 40-45% lehet, ahhoz hogy a beépített szerkezetek hibamentesen működjenek (ebben az esetben a nyílászárók nedvességtartalma 10-11%). Amennyiben az épületben mért nedvességtartalom ennél magasabb, a nyílászáró méretbeli változásoknak van kitéve. Ezen változások miatti beállítás nem garanciális probléma, tehát a magas páratartalomból eredő hibák javítási költsége a megrendelőt terheli. A fa természetes anyag, ezért a felületeknél előforduló szín és rajzolati eltérés, valamint a csomók jelenléte természetes, így ez nem képezheti reklamáció tárgyát! A felületkezelés tartósságára csak akkor vonatkozik a garancia, ha annak évenkénti, ápoló készlettel történő karbantartása igazoltan megtörtént. Lazúros bevonat esetén a fa természetes jellegéből adódóan egy terméken belül színeltérés, és színmintához képest-árnyalatnyi eltérés lehetséges! Vörös, luc - illetve borovi fenyőből készült nyílászárók esetén a magas gyanta tartanom miatt, és az időjárási viszonyok változásával (különösen magas felületi hőmérséklet esetén) szemmel látható és kitapintható gyanta pontok, folyások jelennek meg a fa felületén.

ROTO NT Vasalatokra vonatkozó termékszavatossági előírások

Termékinformáció és a rendeltetésszerű használat

A hagyományos nyíló- és bukó-nyíló vasalatok ezen definíció értelmében bezárják és különböző szellőztetési állásba hozzák az ablak- és erkélyajtószárnyakat. Záráskor rendszerint egy tömítés ellenállását kell legyőzni. Betörés gátló ablakok és erkélyajtók, nedves helyiségekben és agresszív, korrodálást elősegítő levegőtartalmú környezetben beépített ablakok és erkélyajtók olyan vasalatot igényelnek, amely az adott környezetnek megfelel és külön egyeztetett teljesítményjegyekkel rendelkezik. A nyitott ablak- és erkélyajtószárnyak csak árnyékoló funkcióval rendelkeznek, és nem töltik be a hézagmentesség, heves esőzéssel, hangtompítással, hőséggel és betöréssel szembeni ellenállás igényét. Szél és huzat esetén az ablak- és erkélyajtó szárnyakat be kell zárni. ill. csukni. A szél és huzat ebben a megfogalmazásban azt jelenti, hogyha az ablak- vagy erkélyajtószárnyak nyitott állapotban légnyomás, ill. légáramlat hatására maguktól és irányíthatatlanul kinyílnak vagy bezáródnak. Az ablakok és erkélyajtók egy rögzített, nyitott állása csak rögzített kiegészítő vasalatokkal érhető el. A becsukott ablak- és erkélyajtószárnyak ellenállása a szélnyomással szemben a mindenkori szerkezettől függ. Ha az ablak- és erkélyajtószárnyaknak a DIN EN 12210 szerinti ellenálló képességgel kell rendelkezniük, akkor ezt a mindenkori ablakszerkezettel és a keret anyagához való vasalat összeállítással kell meghatározni és külön megegyezni. Általában a nyíló és bukó-nyíló vasalatok a DIN 18025 szerinti akadálymentes otthon igényének felelhetnek meg. Ehhez megfelelő vasalat összeállítás és szerelés szükséges az ablak- és erkélyajtószárnyakhoz, amelyeket külön kell egyeztetni.

Helytelen használat

A z ablak- és erkélyajtó szárnyakhoz való bukó-nyíló vasalatok helytelen - azaz nem rendeltetésszerű - használata akkor fordul elő,

  • Ha a nyitási területbe a szárny és a tok közé akadály kerül és ezzel a rendeltetésszerű használatot megakadályozza.
  • Ha az ablak- és erkélyajtószárny nem rendeltetésszerűen vagy akaratlanul (pl: szél hatására) úgy az ablakkerethez nyomódik, hogy a vasalatok, a tokalkatrészek vagy az ablak- és erkélyajtószárny egyéb elemei károsodnak vagy eltörnek, ill. további sérülések képződhetnek.
  • Ha az ablak- és erkélyajtószárnyra kiegészítő tehet. hárul (mint pl. az ablak vagy erkélyajtószárnyon hintázó gyerek)
  • Ha az ablak- és erkélyajtószárnyak zárásakor a tok és a szárny közé benyúlnak (balesetveszély)

Több mint 20 év tapasztalata

 

A SzöllősiFa régóta gyárt nyílászárót

Bővebben »

Több mint 20 000 nyílászáró

 

Több mint 20 000 darab nyílászárót gyártottunk le, egyedi igények alapján

Bővebben »

Több mint szimpla nyílászáró

 

Komoly minőségi követelmények, korszerű gépsor, nagy kapacitás, kedvező árazás.

Bővebben »